Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyon sok super,jó-telefonok vannak.Kinek mien jut...Neked milyen van?Írd meg neked mien és ha akarod felteszek róla pár infót vagy akérmien telefonról amit kérsz:)

Az iPhone egy internetezési képességgel is rendelkező, multimédiás mobiltelefon, amit az Apple cég tervezett. Többszörösen érintésérzékeny kijelzővel van ellátva, amit kapacitatívnak nevezünk, virtuális billentyűzettel, ugyan rendelkezik gombokkal, de azokon keresztül csak a telefon néhány funkcióját lehet elérni. Az iPhone kamera, hordozható zene- és filmlejátszó (iPod) funkciókkal is rendelkezik a hagyományos telefon funkciók mellett. Emellett e-mail, webböngésző szolgáltatásokat is nyújt, képes csatlakozni Wi-Fi (802.11b/g) kapcsolaton keresztül WLAN hálózatokhoz. A négy sávos telefon GSM hálózatot használ. Támogatja az EDGE adatátviteli technológiát (a 3G-t az első generációs iPhone-ok még nem tudják, amit egyik legfőbb hátrányaként szoktak emlegetni).

Az iPodok sikerét követően az Apple 2007. január 9-én San Franciscóban jelentette be az iPhone-t. A bejelentést megelőzően már hónapok óta pletykák és spekulációk keringtek a készülékről. A készüléket 2007. június 29-én mutatták be az Egyesült Államokban, majd ezt követően megjelent az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is. Írországban és Ausztriában 2008 márciusában debütált. A Time magazin 2007-ben az év találmányának nevezte. Az iPhone gyorsabb, már 3G-t is támogató verziója az iPhone 3G, 2008 június 11-étől megvásárolható Európa számos országában. Magyarországon a készülék 2008. augusztus 22-étől vásárolható meg.Kép

iPhone

 

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

A Sony Ericsson számára az anno nagy sikerű T610-hez hasonló fordulat lehet a Windows Mobile platformra épülő új okostelefonja, az X1, ami már hajszálnyira van a megjelenéstől hazánkban is. Az előzetesn képeken látottakhoz hasonlóan a végleges változat is csinos és kényelmes, tekintélyt parancsoló. Rövid ismerkedés után kiderült, a korábbi félelmek némelyike alaptalan, de azért a tökéletességtől messze van az X1.

Kép

Puszta számok

Elsőként lássuk a számokat, adatokat, amit nagyon röviden tudni érdemes a készülékkel kapcsolatban: szinte természetes, hogy az összes használt 2G és 3G frekvenciát ismeri, és képes GPRS, EDGE, HSDPA (7,2 Mbit), Wi-Fi 802.11b/g, Bluetooth 2.0 A2Dp, Infra, miniUSB 2.0 szabványokon keresztül kapcsolatba lépni a külvilággal. A gép szíve egy 528 Mhz-es Qualcomm processzor, melyhez 256 megabájt RAM és 512 megabájte program tárhely kapcsolódik, plusz 400 megabájt belső memória a saját fájlok kezelésére. Ez nyilván 2008-ban nem elég, microSD kártyával viszont akár 8 gigabájtra is növelhetjük a kapacitást.

 

Kézre áll

A 145 grammos X1 kezelőfelületének egyik része a 800x480 pixel felbontású, 3 hüvelyk átmérőjű TFT érintőképernyőből és az alatta lévő hardvergombokból áll, a kijelző elcsúsztatásával előtűnő teljes QWERTY kiosztású, fémborítású billentyűzet és az "optikai trackpad" teszi teljessé a beviteli módokat. Félő volt, hogy az apró billentyűzet, még apróbb, szokatlan formatervezésű gombjai alkalmatlanok lesznek a hatékony szövegbevitelre, de legnagyobb meglepetésre könnyedén és kevés hibával lehet gépelni rajta. Merészebbeknek akár hosszabb szövegeket is bevihetnek, például a mellékelt PocketOffice Word alkalmazásban. A jó gépelési élmény titka valószínűleg az, hogy a gombokat valóban le kell nyomni, így van természetes visszacsatolás, amit még a Samsung Omia vagy az iPhone érintőkijelzőjére fejlesztett rezgése sem tud pótolni.

Első élmények

A második félelem a készülék elégtelen sebessége volt, akár a számítási teljesítmény, akár a hálózati kapcsolatok minősége szempontjából. Már az első percben kiderült, hogy vannak korlátai az X1-nek, hiszen ha a promóciókban is szereplő X-panel menüt megjelenítve csúsztatjuk szét a mobilt, akkor szaggat az animáció. Ez persze apró esztétikai hiba, hisz egyébként gyorsan reagál az Xperia sorozat elsőszülöttje a legtöbb parancsra, de reméljük, a szoftver ilyen szempontból javulni fog.

                    

A Wi-Fi kapcsolatot jóval gyorsabban építi fel a telefon mint egy noteszgép, és a 3G hálózatokat is hipp-hopp működés alá vonja. Az egyetlen ellenérzést a Windows Mobile által folyamatosan küldött értesítések váltották ki, amit persze az első használatbavételt követően mindenki ki fog kapcsolni. Az érintőkijelző is jól vizsgázott, az általunk próbált LG KS20 okostelefonnal ellentétben gyorsan reagál az érintésekre és a gesztusokra is, igaz, a pontosságát illetően akadhat némi fenntartása a felhasználónak.

A beépített fényképező mindössze 3,2 megapixeles, ami manapság egyesek szerint szinte égő, legalábbis marketing szempontból, de a Sony Ericsson kommunikációja szerint az X1 célcsoportjának nem a katalógusadatok számítanak a választásnál, hanem a fém borítás, a 7,2 Mbit/s elméleti 3G sebesség vagy a beépített GPS vevő. Ennek ellenére az X1 által készített képek minősége valahol a gyenge és a gyalázatos között van, igaz nem is virít a telefonon sehol a Cyber-Shot felirat. Maximum arra lehet használni, hogy vicces feliratokat fényképezzünk vele a városban.

Szoftver szempontjából érdekes kérdés az első pillantás után megítélni az okostelefont. A Sony Ericsson első Windows Mobile platformra készült telefonjával nem követte el azt a hibát, mint néhány konkurens, akik a Windows Mobile 6.1 felületében bízva telefonként értékesítettek egy PDA-t. Itt fordított a hangulat. A japán-svéd cég által fejlesztett saját kezelőfelületnek köszönhetően olyan érzése támad az embernek, mintha egy olyan telefon lenne a kezében, ami majdnem olyan okos, mint egy PDA. Az eddig kipróbált Windows Mobile alapú okostelefonokkal kapcsolatban a tapasztalat szinte minden esetben az volt, hogy kérem vissza a "butatelefonomat". Ez most változhat végre

 

Kép

                                                    Sony Ericsson XPeria1

                     

Kép

Vodafone 541


(Nekem is vodafone 541 esem van:D)

A vörös szolgáltató november 2-án dobja piacra a hazánkban elérhető legolcsóbb érintőkijelzős készüléket, mely kártyás csomagban mindössze 14.990 forintért lesz elvihető. A Vodafone 541 adatlapja egyelőre nem érhető el, de mivel a készülék tulajdonképpen egy Alcatel 708 One Touch MINI átcsomagolt változata, így gyakorlatilag minden részletében ismert. A 96x52,4x14,6 milliméteres és 83 grammos jövevény 2,4 hüvelykes, 240x320 képpontos érintőkijelzőt, alatta elhelyezkedő kék LED-es érintésérzékeny zónát, videó felvételére is alkalmas 1,3 megapixeles kamerát, sztereó Bluetooth modult, GPRS (class 10) átviteli képességet, JAVA MIDP 2.0 támogatást, maximum 4 GB-os microSDHC kártyával bővíthető 5 MB belső memóriát, 800 neves telefonkönyvet, bejövő híváskor megjelenő hívókép vagy videó funkciót, 500 SMS tárhelyet, hangfelvételek rögzítésére is alkalmas sztereó RDS FM rádiót, kizárólag MP3 állományokat kezelő, ugyanakkor egyedileg testreszabható hangszínszabályozóval rendelkező zenelejátszót, szöveges (TXT) és Palm Database (PBD) fájlokat fogadó eBook olvasót, készenléti kijelzőről elérhető időjárás, háttérkép, naptár, hívásnapló és zenelejátszó widgeteket, univerzális miniUSB csatlakozót, számítógéphez csatlakoztatva webkamera és modem funkciót, valamint 8 óra beszélgetést vagy 15 óra zenelejátszást biztosító 750 mAh kapacitású akkumulátort kapott. Egyelőre nem tudni, hogy a Vodafone 541 alapcsomagjában mi lesz, de az Alcatel elvileg miniUSB csatlakozóval szerelt sztereó headsetet

és töltőt is csomagol a készülékhez.

 

Kép

 

Vodafone 541 az Alcatel...kisöccse...

(A héttérben béna gyári háttér van xD)

 


   (Élőben sokkal de sokkal szebb...)

 

              

Nem is olyan régen idehaza még az volt az LG telefonról az általános vélemény, hogy az LG gyártson inkább turmixgépet, vagy mikrót. A marketinget és a formatervezői részleget dicséri, hogy ez a vélekedés már abszolút a múlté, hiszen a csoki-éra alapvetően megváltoztatta az LG mobilokról alkotott képet. Az eredetileg feketébe csomagolt érintőgombos készülékek szériája megalapozta a gyártó hírnevét Európában is, és bár ez a vonal sem lesz egyhamar a múlté, az LG pontosan tudja, hogy meg kell lovagolni a divathullámot, úgyhogy előálltak egy újabb dobással.

Ez pedig a Shine. A név ragyogást jelent, amely igen kifejező egy olyan modell esetében, amit folyamatosan törölgetni kell azért, hogy ezüstös csillogását makulátlanul megőrizze. Iszonyatosan szép telefon, mindenkinek tetszett, mindenki elkunyerálta, osztatlan sikert aratott a forma. Az XXL GSM tulajdonosa teljesen váratlanul nyújtotta át a dobozt, amelyben a szépség lapult, alig vártam már, hogy megfosszam a gondos fóliázástól, s így gyönyörködjem makulátlan ragyogásában.

A mobilok azonban még mindig elsősorban arra valóak, hogy telefonáljunk a segítségükkel, üzeneteket küldözgessünk, esetleg használjuk a naptárat és az ébresztőórát, lelkesebb júzerek a zenelejátszót és a kamerát is gyakran piszkálják. A Shine viszont ebből a szempontból már nem biztos, hogy megfelel a magas elvárásoknak, a tesztből ki fog derülni, hogy miért.

Kép

 

LG Shine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Sony Ericsson idou

A Mobile World Congress alkalmával bemutatott Sony Ericsson Idou a piac legnagyobb felbontású kamerájával szerelt multimédiás csúcsmobilja, mely Symbian operációs rendszert és a japán-svéd gyártó ízlésére átszabott Nokia Series 60 Touch (5th Edition) kezelőfelületet kapott. A 111x54x15 milliméteres Idou nem csupán a 4000x3000 képpontos fotók készítésére alkalmas kombinált Xenon és LED villanós autofókuszos kamerájával hívja fel magára a figyelmet, hanem olyanokkal is, mint a 3,5 hüvelykes, 640x360 képpontos érintőkijelző, GPS, WLAN és sztereó Bluetooth modul, HSDPA támogatás, sztereó RDS FM rádió a sokak által várt microSD kártyák támogatása. Az egyetlen fájó pont talán a szabványos 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet és a szabványos microUSB csatlakozó hiánya, hiszen a telefon oldala sajnos arról árulkodik, hogy a gyártó továbbra is a saját megoldásait erőlteti. A jövevény piaci bevezetésének ideje egyelőre nem ismert.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Farmacias Similares Kelshourf

(Kelshourf, 2019.09.24 10:10)

Alternativa A Viagra Priligy Generico E Sicuro El Cialis Se Puede Mezclar Con Alcohol <a href=http://cure-rx.com>cialis generic</a> Alli In Stock Uk Vermox No Prescription Picture Of Keflex

Cialis Auf Rechnung Kaufen Stevbruirm

(Stevcems, 2019.09.17 06:20)

Cephalexin Dosage And Duration <a href=http://sildenaf100.com>viagra online pharmacy</a> Vente De Propecia Generique Vardenafil India Bay

Telo

(Nikike, 2016.08.31 11:32)

Szia! Nekem ilyen Samsungom van: http://gsmpalota.com/Samsung-G800-S5-Mini---Magyar-nyelvvel-osszes-tart Tudnál írni róla? :) :)

bogilarkafilep98@citromail.hu

(Bogicy^^, 2010.01.14 19:55)

Helloka^^ Naon királyak a telók:D Nekem LG Shine van^^